Hallottál már a Pest-Buda LEO Klubról?

A Pest-Buda Leo klub támogatott intézménye a Vakok Általános Iskolája, ahol 10-14 év közötti gyerekekkel szoktunk programot csinálni.

Mik is ezek a programok?

A gyerekek nagyon szeretnek kézműveskedni, így volt már, hogy madáretetőket dekoráltunk, vagy ijesztő halloweeni képeket készítettünk búzadarából. Fontosnak tartjuk, hogy olyan kézműves tevékenységeket végezzünk velük, amelyek folyamatát és végtermékét is ugyanúgy élvezhetik a gyerekek, mint látó társaik.
A gyerekek mindig nagyon várják, hogy menjünk, van, hogy ők kérnek programot, így volt már társasozás és filmnézés is. Minden tanévi félév végén, tehát decemberben és júniusban valami nagyobb programmal örvendeztetjük meg őket, decemberben Mikulásos lovaglásra vittük őket, júniusban pedig a pancsolásé lesz a szerep a Velencei-tóban.

Emellett fontosnak tartjuk az emberek érzékenyítését a látássérült emberek iránt, így decemberben megrendeztük az első csörgőlabda bajnokságot, áprilisban pedig a Láss a szíveddel elnevezésű érzékenyítő napon vehetnek majd részt az érdeklődök.

Mindenkit nagyon szívesen várunk a klubunkba, akit érdekel a látássérültek világa és szeretnének egy fantasztikus közösség tagja lenni!